VAAO

9.9.2019

Ensimmäinen VAAOsta suoraan HAMKiin jatkanut opiskelija aloitti opintonsa ammattikorkeakoulussa

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Valkoisella pöydällä on maljakko missä on valkoisia kukkia. Maljakon vieressä on harmaa tietokone. Tietokoneen vieressä on pieni beige rasia.

Eevi Helin valmistui viime keväänä VAAOsta merkonomiksi kansainvälisessä toteutuksessa. Jatko-opintopaikkaa ei kuitenkaan tarvinnut jännittää, sillä Eevi oli jo aiemmin varmistanut paikan Hämeen ammattikorkeakoulun International Business -koulutusohjelmassa, ja vieläpä ilman pääsykoetta.

Eevi suoritti merkonomiopintojensa aikana väyläopinnot HAMKiin. Käytännössä tämä tarkoitti sitä, että merkonomiopintojen yhteyteen suunniteltiin 30 opintopistettä tradenomiopintoja Hämeen ammattikorkeakoulun englannin kielisessä International Business –koulutuksesta. Hyvä suoriutuminen kansainvälisissä ja mielenkiintoisissa IB-kursseissa varmisti Eeville suoran jatko-opintopaikan. Eeville räätälöity opintopolku on erinomainen esimerkki joustavasta ja opiskelijakohtaisesta opintojen toteutuksesta, jonka yhteistyö Valkeakoski Campuksen oppilaitosten välillä tarjoaa. Opintoja on myös mukava jatkaa paikassa, jossa opettajat, käytännöt ja osa opiskelijoista on jo entuudestaan tuttuja.

Merkonomien opetussuunnitelma, osaamisen tunnustaminen sekä sujuva yhteistyö VAAOn ja HAMKin välillä mahdollistavat sen, että amk-opinnot kerryttävät osaamispisteitä myös merkonomin opintoihin. Lisäksi amk-opinnoista saa opintosuoriteotteen, jolla opinnot voi hyväksilukea myös muissa ammattikorkeakouluissa, mikä lisää motivaatiota amk-opintojen suorittamiseen toisen asteen opintojen aikana.

Valkeakosken ammattiopisto ja Hämeen ammattikorkeakoulu sijaitsevat Valkeakosken kampusalueella, joten opintojen suorittaminen samanaikaisesti molemmissa oppilaitoksissa käy helposti ilman pidempiä ja aikaa vieviä siirtymisiä paikasta toiseen.
-teksti Petri Kautto

Lue Eevin haastattelu Akaan Seudusta

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Selfie kolmesta hiusalan opiskelijasta. Kaikki kolme katsovat ja hymyilevät kameralle.

VAAO

Taitaja2023 semifinaaleista kohti finaaliviikkoa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, valmistuneita opiskelijoita ryhmäkuvassa, työelämän ja VAAOn edustajat eturivissä.

VAAO

Yhteistyössä voimme taklata työvoimapulaa

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun