VAAO

15.9.2020

Ammatillista koulutusta 70 vuotta Valkeakoskella

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vanha mustavalkoinen kuva opiskelijaravintolasta, ehkä 1960-luvulta. Opiskelijat tarjoilevat päivän lounasta, keitto ja ohukaiset, linjastossa.

Ammatillinen koulutus alkoi Valkeakoskella tasan 70 vuotta sitten, kun Valkeakosken kauppalan poikain valmistavan ammattikoulun ensimmäinen lukuvuosi alkoi syyskuun 15. päivänä 1950. Syksyllä otettiin 18 oppilasta metalliosastolle ja 13 oppilasta puutyöosastolle.

Koulun tavoitteeksi asetettiin tietopuolisen ja käytännöllisen opetuksen antaminen ammatti- ja teollisuustyöhön aikoville sekä heille tässä ammattitoiminnassa tarpeellisten kansalaistietojen laajentaminen. Koulutus kesti kaksi vuotta.

Tästä alkoi ammatillinen koulutus Valkeakoskella, jota tänä päivänä VAAO ansiokkaasti ja kunnialla toteuttaa yhteistyössä yhteistyökumppaneidensa kanssa. Koulutuksen tavoite ei ole muuttunut 70 vuodessa, sen sijaan opiskelijamäärä on kasvanut n. 1200 opiskelijaan ja eri koulutusalojen määrä 14:sta.

Vuosi 2020 on siis ammatillisen koulutuksen juhlavuosi Valkeakoskella. Vietämme sitä teemalla; Osaamisella eteenpäin! Ammatillista koulutusta 70 vuotta Valkeakoskella.

 

Raimo Alarova
kuntayhtymäjohtaja, rehtori

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, yhtymähallituksen puheenjohtaja pitää juhlapuhetta 70+2-juhlan kutsuvieraille.

VAAO

Juhlimme 70+2-vuotiasta VAAOa!

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun