Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt – VAAO palkittiin!

Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto on palkittu Opetushallituksen järjestämässä Ammatillisen koulutuksen parhaat käytännöt-kilpailussa. Kilpailussa kisasi 151 ehdotusta, joista viisi palkittiin. VAAO oli yksi kilpailun viidestä palkitusta ehdotuksesta.

VAAOn 2+1-malli Skanska Talonrakennus Oy:ssä oli mukana kilpailukategoriassa Työelämäyhteistyö ja koulutuksen vaikuttavuus. Mallissa talonrakentajan tutkinto suoritetaan yritysyhteistyön kautta. Eri aloille sovellettavissa oleva malli edistää opiskelijoiden osaamisen työelämävastaavuutta ja työllistymistä.

VAAO loi yhdessä Skanska Talonrakennus Oy:n kanssa 2+1 -mallin, jossa opiskelijat suorittavat talonrakentajan tutkinnon. Tässä koulutusmallissa opiskelijat ovat oppilaitosmuotoisen opiskelun ohessa yrityksessä työssäoppimassa, kesätöissä ja lopulta viimeisen lukuvuoden aikana oppisopimuksessa. Pitkäjänteisellä yhteistyöllä varmistetaan opiskelijalle yksilöllinen opintopolku, nopeampi valmistuminen ja Skanskalle mahdollistetaan tulevaisuuden työntekijän täsmäkouluttaminen yrityksen tarpeisiin.

Kumppanuusmallissa ovat mukana Skanskan lisäksi Rakennusliitto ry, Rakennusteollisuus RT ry, Aalto-yliopisto ja oppisopimuskeskus Tredu.

VAAOn 2+1-malli saa kiitosta kaikilta toteuttajaosapuolilta. Opetushallituksen palkinto on piste iin päälle ja VAAOssa iloitaan menestyksestä. Lämpimät kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille!

Opiskelija Riku Nurkkala valmistui talonrakentajaksi 2+1-mallin kautta

Opiskelija Riku Nurkkala valmistui talonrakentajaksi 2+1-mallin kautta

 

Opiskelija Riku Nurkkala: ”Saa olla töissä, on tekemistä, saa rahaa, saa paljon tietoa rakentamisesta ja menetelmistä. Töissäolo on aina mukavaa.”

Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi: ”2+1 -malli on aito rakennusalan koulutuksen laatuteko. Fiksusti hoidettu vuoden oppisopimus parantaa nuorten mahdollisuuksia saada töitä tulevaisuuden alalta. Skanska kulkee tällä tiellä kärjessä. Yrityksen satsaus, työmaiden päälliköiden valmius ja etenkin ammattimiesten toiminta työpaikkakouluttajina tuottavat hyvät oppimistulokset.”

Pääluottamusmies Heikki Qvick, Skanska: ”Oppisopimusjakson aikana työnantaja pääsee tutustumaan hyvin nuoreen ja hänen työskentelytapoihinsa. 2+1 -malli auttaa meitä saamaan parhaat tyypit töihin heti heidän valmistuttuaan. Samalla me voimme kantaa kortemme kekoon nuorisotyöttömyyden vähentämiseksi.”

Pete Risku, työpaikkakouluttaja, Skanska: ”Tämä on sellaisille kavereille, jotka oikeasti tekee.”

VAAOn 2+1-malli Skanska Talonrakennus Oy:ssä

Ammatillisen koulutuksen parhaat käytänteet palkittiin (OPH)

21-plakaati