VAAO

17.8.2017

On aika kiittää onnistuneesta talonäyttelystä!

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Talon edessä, pihalla neljä ihmistä odottaa, että pääsevät taloon sisälle.

Viime sunnuntaina päättyneessä Valkeakosken talonäyttelyssä vieraili yli 16 000 kävijää. Valkeakosken ammatti- ja aikuisopisto rakensi opiskelijatyönä alueelle Valkeakoski-talon, jonka suunnitteli arkkitehti Severi Blomstedt. Pienten talojen talonäyttely onnistui yli odotusten ja kävijäpalaute myös VAAOn Valkeakoski-talosta on ollut erinomaista. Talonäyttelyn kävijöiden mielestä Valkeakoski-talo oli kävijälle ja hänen omalle perheelleen sopivuuden ja tilaratkaisujen osalta alueen kolmanneksi paras! Kiitos teille hyvät näyttelyvieraat!
VAAOn osalta näyttelyä edeltänyt vuosi oli täynnä tohinaa, yhteistyötä ja aikataulujen sovittelua. Taloa rakensivat rakennus-, talotekniikka-, pintakäsittely-, sähkö- ja automaatio- sekä kone ja tuotantotekniikan alan opiskelijat. Markkinointiin osallistuivat liiketalouden ja kaupan alan opiskelijat ja talon loppusilauksesta, eli stailauksesta vastasivat sisustusalan opiskelijat. He myös esittelivät taloa näyttelyn ajan. Opettajien ja muun henkilöstön työpanosta ei voi unohtaa. Uuden oppiminen on aina yhteinen prosessi. Kiitokset meidän loistoporukalle; opiskelijat, opettajat ja muu henkilöstö!
Arkkitehti Severi Blomstedt oli tyytyväinen VAAOn toteutukseen. Hän kertoi, että talo oli opiskelijatyönä kivasti toteutettu ja talon sijoittaminen tontin reunaan oli ideasuunnitelman mukainen. Näin pienen tontin neliöt saatiin hyvin käyttöön ja talolle kunnon piha-alue. Piha-alue myös avautuu parhaaseen mahdolliseen ilmansuuntaan. Oman rauhan ja yksityisyyden säilymisen hengessä hän totesi, että aitojen korkeuteen kannattaisi ehkä vielä kiinnittää huomiota.
Blomstedt teki tilaustyönä Valkeakosken talonäyttelyä varten myös suunnitelman, jota voisi hyödyntää, kun pienille tonteille rakennetaan taloja tiiviisti. Ratkaisumallissa on käytetty ideoinnin pohjana 1800-luvun suomalaisia puutalokaupunkeja, joissa oli suljettuja ja yksityisiä sisäpihoja. Katutilat rajasivat niitä. Blomstedtin suunnitelmassa julkinen katutila ja yksityinen pihatila on erotettu toisistaan. Severi Blomstedt kuvailee suunnitelmaa käyttökelpoisen piha-alueen maksimointina. Suunnitelman kaikissa talomalleissa on vähintään kaksi vierekkäistä seinää ilman ikkunoita. Näin rakennukset voidaan rakentaa tontin rajoihin kiinni ja maksimoida käytettäväksi jäävä piha-alue.
Yritysten kanssa tehtävä yhteistyö on ammatillisessa koulutuksessa tärkeää. Valkeakoski-talon yhteistyökumppaneita olivat muun muassa Arkkitehtitoimisto Severi Blomstedt, Pihla Oy, Hartman, Ruukki Oy, Warmia Oy, Rexel Finland Oy, Kotihälytin Oy, Alfa-putki Oy/NIBE, Linnatuli Oy, Vehoniemen Sora Oy, Coloria Oy, Viuhan Puu Oy, Lammin Betoni Oy, Ritalasi Oy, Toijalan Taimitarha Oy, Unikulma, PiPu Ky, Valkeakosken kuvataiteilijat ry, Sani Miekkala, KOLO sauna, Domdom, Designverstas Omana, Kimppula, Seinäruusu, Jouhikoruja, Hembula Design, Tmi Pälvi Eliala, Muoto2 ja Pentik. Kiitos teille kaikille erinomaisesta yhteistyöstä!
Me täällä VAAOssa olemme iloinneet onnistuneesta projektista ja palautteesta, jota talosta olemme saaneet. Matkan varrella opittiin paljon. Osaamisen kertyminen ja onnistumisen tunne ovat varmasti opiskelijoiden päällimmäisiä fiiliksiä. Aikuiskoulutuspäällikkö Johanna Veijonen totesi, että juuri tällaiset yli osaamisalojen menevät yhteistyöprojektit ovat mitä parhain oppimisympäristö. Projekti onnistui hänenkin mukaansa yli odotusten ja paljon opittiin myös asioista, jotka voisi tehdä toisin. Valkeakoski-taloa on vähän haikein mielin tyhjennetty näyttelyn osalta ja siivoiltu valmiiksi vastaanottamaan uudet asukkaat.
Meillä opitaan ja osataan! Yhdessä.

Saatat kiinnostua myös näistä

Lue kaikki artikkelit

Valkeakosken ammattiopisto, VAAO. Henkilö hyppää innoissaan ja huutaa kiitos! Hänellä on päällään keltainen t-paita, siniset farkut ja valkoiset kengät.

VAAO

VAAO kiinnosti yhteishaussa!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, hymyilevä kasvokuva naishenkilöstä.

VAAO

Kirsti Sand – vuoden 2021 VAAOlainen!

Lue artikkeli
Valkeakosken ammattiopisto, VAAO, vuoden 2022 VAAOlaisiksi valitut Anu Halttunen ja Mikko Siirilä seisovat portaikossa kukkapaketit kädessä ja hymyilevät kameraan.

VAAO

Vuoden VAAOlaiset Anu Halttunen ja Mikko Siirilä

Lue artikkeli

Tilaa VAAOn uutiskirje

Lähetämme viestejä maltillisesti. Emme luovuta sähköpostiosoitteita ulkopuolisille.

Heräsikö jotain kysyttävää?

Autamme mielellämme.

Katso yhteystiedot

Siirry takaisin sivun alkuun